JONGEREN DIE BUITEN DE BOOT LIJKEN TE VALLEN VERDIENEN EEN KANS!

YOUNGMAKERS BIEDT ZE DIE KANS!

 

Ondernemen is meer dan alleen succesvol willen zijn

“Het is passie en het is verantwoordelijkheid nemen. Ook sociale verantwoordelijkheid. Wat ooit begon als een lokaal initiatief om sociale verantwoordelijkheid een gezicht te geven, is inmiddels uitgegroeid tot een breed gesteund maatschappelijk streven om mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op te nemen in onze arbeidsmarkt. Zo krijgen zij een kans om mee te doen, ook al vraagt hun inzet extra aandacht en begeleiding.”

Hans Rutjes, voorzitter van stichting Brainport Assembly.

 

Niet vreemd dus dat er partijen zijn die een beroep doen op ondernemers en bestuurders, overheden en onderwijs om bij te dragen aan de realisatie van wat we ‘de inclusieve samenleving’ noemen. Een van die partijen is de stichting Brainport Assembly.


Download hier de brochure

YM Magazine Mail Format
PDF – 429,8 KB

Over wie hebben we het?

Het gaat om jongeren die het lastig vinden om een passende baan te vinden omdat ze hun startkwalificatie missen.

Ze kennen de arbeidsmarkt niet, maar ook hun eigen mogelijkheden hebben ze nooit onderzocht. Tijdens het traject bij de Youngmakers Talent Discovery krijgen ze niet alleen inzicht in hun talenten en vaardigheden.

Daarvoor hebben we de medewerking van het bedrijfsleven hard nodig. Betrokken MKB’ers in de maakindustrie, transport, logistiek, montage, assemblage, horeca en detailhandel. Ondernemers die jongeren passend werk aanbieden zodat ze mee kunnen doen, iets betekenen, erkenning krijgen. Ondernemers die geloven in participatie, gelijke kansen, toegankelijkheid, waardigheid en persoonlijke autonomie.

Gratis werving en selectie 

En meedoen biedt voordelen. Als bedrijven deze jongeren een kans geven, kunnen ze rekenen op gemotiveerde arbeidskrachten die loyaal zijn. Eigenlijk kun je het zo zien: de Youngmakers Talent Discovery neemt een deel van een werving- en selectieprocedure over van een ondernemer, net als de begeleiding gedurende de eerste paar maanden van indiensttreding of proefplaatsing.

Sociaal profileren

"In zee gaan met de Youngmakers Talent Discovery geeft ondernemers ook de mogelijkheid om zich sociaal te profileren en hun steentje bij te dragen aan het 100.000 banenplan”, volgens Hans Rutjes. “De maatschappij wil dat iedereen meedoet aan het arbeidsproces en ondernemers kunnen die afspraak in de praktijk brengen door jongeren een kans te geven. Jongeren die niet aan de bak komen, maar dat wel graag willen!